Taksien tunnistaminen helpottuu

Takseissa oltava taksivalaisin toukokuun alusta lähtien

Jokaisessa taksissa on oltava taksivalaisin 1.5.2021 lähtien, jos kyse ei ole sopimusajosta. Taksivalaisin parantaa taksien tunnistettavuutta sekä taksiliikenteen valvonnan, että taksipalveluja käyttävän asiakkaan näkökulmasta. Lisäksi takseissa on oltava mukana taksiliikennelupa, sen jäljennös tai selvitys siitä, että Traficom on merkinnyt taksiliikenteen harjoittamista koskevan ilmoituksen rekisteriin. Ajoneuvossa on myös oltava asiakkaan nähtävillä taksiliikenneluvan haltijan nimi ja yhteystiedot sekä kuljettajan nimi. Nämä tiedot on pyydettäessä esitettävä suullisesti matkustajalle.

Ote Traficomin määräyksestä: TRAFICOM/393402/03.04.03.00/2020

”2.1.2 Taksivalaisin
Liikenteen palveluista annetun lain (320/2017) mukaisessa taksiliikenteessä käytettävässä ajoneuvossa tieliikennelain (729/2018) 155 §:n mukaan käytettävän taksivalaisimen tulee olla leveydeltään vähintään 200 mm ja korkeudeltaan vähintään 100 mm. Taksivalaisimen tulee näyttää keltaista valoa eteen ja taakse. Valaisimeen on eteen tai eteen ja taakse merkittävä mustin kirjaimin merkintä ”TAKSI” tai ”TAXI”. Lisäksi valaisimessa saa olla muita mustia merkintöjä. Vaihtoehtoisesti taksivalaisin saa olla musta, jolloin siinä tulee olla keltaista valoa eteen ja taakse näyttävin kirjaimin merkintä ”TAKSI” tai ”TAXI”.
Lisäksi valaisimessa saa olla muita keltaisia tai keltaista valoa näyttäviä merkintöjä. Valaisimeen saa liittää laitteen, jolla valaisimen saa vilkkumaan.”

TÄSTÄ TAKSIVALAISINTEN  VERKKOKAUPPAAN!

Lue täältä lisää taksilainsäädännön uudistuksesta #taksi2021

Lue myös:

HAETAAN Teknistä asiantuntijaa

Titec etsii nyt tiimiinsä Teknistä asiantuntijaa kesätöihin tai vakituiseen työsuhteeseen Kuopioon. Millaista työ on? Iso osa työajastasi menee erilaisten teknisten taksijärjestelmien, hyötyajoneuvojen ja

Nettisivut on uudistettu!

Uudet nettisivumme ovat nyt julkaistu! Sivujen ulkoasu on uudistettu ja modernisoitu, joten ne näyttävät nyt entistäkin paremmilta. Toivomme, että käytät aikaa tutustuaksesi

Scroll to Top